2017. június 28., szerda

Felhívás: Fogy a levegő!




Mindenki másért harcol az életben...

Én Csak Levegőt szeretnék!


24 évesen, két tüdőtranszplantáció és számtalan fájdalmas, levegőtlen éjszaka és nappal után úgy éreztem, hogy már túl vagyok a nehezén és csak jó jöhet... aztán a szervezetemben decemberben mégis megjelent egy baktérium és gomba, ami tönkretette a 3. tüdőmet.
A sok gyulladás miatt lezajlott egy gyors kilökődés, amit az utolsó utáni pillanatban sikerült megállítani. Ennek következtében április óta intenzív osztályon vagyok, lélegeztetőgépen és a tüdőm olyan állapotban van, mintha legalább 15 éve transzplantálták volna: el van hegesedve, összeesett és nem veszi fel az oxigént. A drága oxigént... ami nélkül az ember megmozdulni se tud: ellátni magad, megsimogatni, a számodra kedves arcot vagy elmondani neki, hogy szereted...

3 hónapja minden nap küzdök... minden lélegzetért. A kilökődés valamilyen szinten ugyan leállt, de a károsodás már megtörtént. Igyekszem továbbra is pozitív maradni és harcolni. Felülök, leerőltetem a falatokat, az innivalót, hogy erős maradhassak, amennyire lehet, aztán csinálom a kezeléseket... akkor is, ha lázas vagyok, akkor is ha fáj levegőt venni. Mert tudom, ha abbahagyom, akkor a hörgőcskék összecsukódnak és lehet hogy többé már nem nyílnak ki. Amikor jobban vagyok és a gyulladás csökken, levisznek a kórház udvarára, hogy érezzem a  napsütést és tehessek pár lépést. :)

3 hónappal ezelőtt eljutott az ügyem a transzplantációs bizottsághoz is, mivel az akkori helyzetemben nem látszott más kiút, csak az újabb transzplantáció. Ők azonban nem hallottak korábban arról, hogy ilyen szintű kilökődést túl lehet élni vagy hogy ezzel operáltak volna.

Tehát a lehetőségét, hogy kaphassak egy 4. tüdőt és ezzel egy esélyt egy boldog, oxigéndús életre, elutasították.

Bár pár embernek eszébe juthat: én már kaptam lehetőséget! Valóban kaptam, de önhibámon kívül ment tönkre az első és a második transzplantált tüdőm is, ahogy az eredeti is. Mindegyikért, minden nap, mindent megtettem, de időm sajnos nem volt érdemben élvezni.
Hiszem, hogy nem véletlenül jutottam el idáig. Hogy mindig volt olyan pont, hogy feladhattam volna, de nem tettem és ennek az akaratnak és hitnek köszönhetően mindig tovább csináltam, annak ellenére, hogy az orvosok szinte soha nem biztattak. Mégis, rengeteg csodát mutathattam és élhettem meg. Hiszek benne, hogy annak ellenére, hogy még nem csináltak ilyet, lehetnék egy szakmai siker is. Mert soha nem adom fel. Hiszem, hogy az embereknek és a tudománynak szüksége van az úttörőkre! Tisztában vagyok vele, hogy ez kétélű dolog: azonban van olyan pont, amikor az ember lánya már nem veszíthet semmit. Ilyenkor marad a remény és a hit. Másokban, magadban... és te nem mondhatod azt, hogy te nem próbáltad meg. :)

Éppen ezért egy felhívást teszek közzé: olyan tüdőtranszplantáltakat keresek világszerte, akik átestek már 3. transzplantáción vagy ilyen agresszív kilökődés után csináltak neki tüdőátültetést (akár "csak" másodikat).
Remélem, hogyha több pozitív példát is tudok mutatni a bizottság felé, akkor akár azokkal az orvosokkal is konzultálva átgondolják az esetemet és keressünk valami megoldást.
/A felhívás megtalálható rögzített bejegyzésként a blog Facebook oldalán, ide kattintva!/


Ide írjátok amit találtok:       csaklevegot@gmail.com

Köszönöm, ha megosztod külföldön élő ismerőseiddel, hátha együtt megtaláljuk a pozitív precedenseket! :)


//
Bocsánat a tőlem szokatlan komolyabb hangvételért, de szeretnék még veletek nagyon-nagyon sok jót megosztani :)

21 megjegyzés:

  1. tiszta szívből kívánom hogy gyógyulj meg! <3

    VálaszTörlés
  2. nagyon sajnalom hogy ilyen fiatalon kell ennyit kuzdened, remelem elobb utobb sikeres lesz a sok harc amit vegigcsinaltal. Itt is sokan elnek ezzel a betegseggel , bar en szemely szerint csak olyanokat ismerek akik oxigenpalackkal elik az eletuket es joval idosebbek mint te. De ha ok elertek a 60 koruli eleteveket akkor remeljuk te is megered majd.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon drukkolok Neked és imádkozom, hogy meggyógyulj!

    VálaszTörlés
  4. Bájos, okos, erős és nagyon bátor nő vagy. Imádkozom érted és nagy szeretettel gondolok Rád.

    VálaszTörlés
  5. Szorítok nagyon érted és imádkozom. Kívánom, hogy sikerüljön célod, hisz meg,-kiérdemelted!Te már sokat tettél, értékes vagy, szép vagy. Nem kérsz sokat, így kívánom a legjobbakat számodra. Puszi, Dávid

    VálaszTörlés
  6. Adjon neked az Ur teljes gyogyulast,hogy ne keljen tobb mutet.

    VálaszTörlés
  7. Bárcsak tudnék segíteni :( Be fogok regisztrálni hasonló oldalakra - preferáltan külföldiekre - és megosztom a facebook bejegyzésedet, hátha... Sok erőt és kitartást, az eddigiek mellé :(

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szoritok érted! Egy ismerősömmel fekszel az intenziven. Láttalak is bent a kórházban. Kérem a Jó Istent hogy segitsen rajtad! Imádkozom.

    VálaszTörlés
  9. Jézus szavaival, kivánok sok erőt és kitartást.
    Jèzust ezt mondta neki: Minden lehetséges annak, aki hisz. (Márk 9,23)

    VálaszTörlés
  10. https://www.reddit.com/r/transplant/
    Itt érdemes lehet próbálkozni a kérdéssel, sok ember megfordul erre, lehet találsz hasonló esetet.
    Imádkozom a gyógyulásodért!

    VálaszTörlés
  11. Drukkolok nagyon Neked,hogy sikerüljön !!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://m.hvg.hu/elet/20170720_Meghalt_a_ketszeres_tudotranszplantalt_magyar_bloggerlany

      Törlés
  12. Nyugodj békében és Angyalok vigyázzanak Rád, kívánom, hogy álmod legyen csodaszép! :'(

    VálaszTörlés
  13. Ég áldjon kicsi lány.
    Ezt a világot, ezt az életet ami itt folyik, nem neked való!
    Küzdöttél! Sokat. Annál is többet!
    Szeretni való lélek voltál!
    Találkozunk majd!
    Nyugodj békében!

    VálaszTörlés
  14. Angyalok örizzék örök álmodat.

    VálaszTörlés
  15. Régen sírtam információ, élethelyzetet ennyire agyat-szívet mozgató sorok olvasása végén. Vigyázzanak Rád odafent az Angyalok, kicsi nagylány!

    VálaszTörlés
  16. Véget ért egy szép mese sajnos nem happy end-el.Nem ezt érdemelte akiben ekkora élniakarás volt és tett is érte.Büszke vagyok rá,h ismerhettelek és 65 évesnek is példát mutattál.ISTEN VELED NYUGODJ BÉKÉBEN ANNÁCSKA.

    VálaszTörlés
  17. Isten Veled Drága Anna!Bárhol jársz is most már, légy olyan boldog, mint amilyenre mindig vágytál. Véget ért egy példás, tiszteletre méltó küzdelem, most már nem fájhat Neked semmi. Most már Te vagy az oxigén, mindenki számára, aki úgy érzi fulladozik, példa vagy, hogy akkor is számít a túlsó part elérése, ha már az ember orrát is eltakarja a víz. Lelj békét és nyugalmat, szeretettel gondolok Rád!

    VálaszTörlés